Vabilo na strokovno srečanje Življenje – Voda

Vabilo na strokovno srečanje Življenje – Voda

Vabimo vas na *dvodnevno strokovno srečanje* v okviru projekta Živjenje – Voda! / Život – Voda! z akronimom *ŽIVO! *programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Hrvaška.

Srečanje bo potekalo *14. in 15. maja 2015* v *Postojni v Sloveniji* in v *Vodicah na Hrvaškem*. 14. maja dopoldne se bo srečanje odvijalo na sedežu Inštituta za raziskovanje krasa ZRC SAZU, Titov trg 2, Postojna, popoldne pa bo organizirana kratka izobraževalna ekskurzija. 15. maja 2015 dopoldne se bo srečanje odvijalo v ZEC Speleokući, v Vodicah na Hrvaškem in zaključilo s popoldansko ekskurzijo.

 Srečanje je namenjeno študentom, strokovnjakom in državnim inštitucijam s področja upravljanja voda in vodnih virov. Glavni namen je predstavitev *problematike pomena čezmejnih kraških vodonosnikov na območju slovensko-hrvaške meje, njihovega skupnega upravljanja in varovanja*, predstavitvi značilnosti podzemnih vodnih tokov v Severni Istri, predstavitvi dosedanjih rezultatov projekta ter izmenjavi mnenj in predlogov.

 Podroben urnik srečanja najdete na povezavi http://izrk.zrc-sazu.si/sites/default/files/vabilo_1.pdf

 Udeležba na srečanju je brezplačna! *Glede na število prijavljenih udeležencev bo možno organizirati brezplačen avtobusni prevoz iz Postojne v Vodice in nazaj.

 Prosimo, da vašo udeležbo *potrdite do petka, 8. maja 2015* na elektronski naslov izrk@zrc-sazu.si <mailto:izrk@zrc-sazu.si> in sporočite, katere dneve se boste udeležili srečanja in ali se boste udeležili tudi ekskurzij.